2013. március 7., csütörtök

Unexpected Love - Váratlan Szerelem


20. fejezet


( Bella szemszög )

Volterába érve, a Sammel megbeszélt helyre mentünk. Ahol, Sam az aulában sétálgatott. De amint észrevett minket, máris közelebb léphet hozzánk.S felmentünk, az általa lefizetett szobába.

Az idefele jövet úton, bőségesen kifaggattam Dean-t, hogy miért is lettek vadászok, és miért viselkedik folytonosan ilyen ellenségesen másokkal. Elmondása szerint, én azok ritka kevese vagyok, akit a bizalmába fogadott.
Mesélt az anyukájáról, s annak haláláról. Az ő és családja története, nagyon is megrázott...

Felérve a szobába, Dean-t és Samet kibékítettem egymással, majd míg egyesével fürödni mentek, addig rendeltem nekik valami vacsorát, amit a szoba szervizes készségesen is, időben felhozott. Míg, a fiúk vacsoráztak addig én is letussoltam, majd átöltözve mentem vissza a szobába, ahol a fiúk már aludtak is. Leülve, az egyik fotelba a Dean-ékkel való történteket elemezgettem magamban...

/*Az anyjukat Sam féléves korábban vesztették el, akit egy bizonyos 'sárga szemű démon" ölt meg. És az apjuk  pedig ezt a démont üldözte egész életében, de közben a fiúkat is kitanította az -e fajta vadászatokra. Időközben felnőttek, és egy napon  Sam beleunt ebbe a fajta életmódba, és egyetemre iratkozott be. Ahol beleszeretett egy Jessica nevű lányba. -Dean szerint, igazán szép volt. - Viszont egy éjszaka során Dean fel kereste Samet, akinek a segítségét kérte ugyan is az apjuknak hosszú ideje nyoma veszett. Habár az elején Sam vonakodott visszatérni régi életmódjához, ám amikor a 'sárga szemű' démon, ugyan úgy végzett Jessicával, mint egykor az édesanyjukkal, bosszút esküdtek, hogy annyi természetfeletti lénnyevégeznek, ahánnyal csak tudnak.

Útjuk során a fiúk, egyre több üzenetet kaptak apjuktól -miszerint, hol találhatnák rá a természetfeletti lényekre. - Ám egy alkalommal, összevesztek egymással és külön indultak tovább. Sam ekkor megismerkedett egy Meg  nevű stoppos lánnyal, akiről mint később kiderült, hogy megszállta a 'sárga szemű' démon, Azazel lánya. Majd később a fiúk újra találkoztak egymással, és kibékülésük után találkoztak az apjukkal, ám rövid idő után kénytelenek voltak újra különválni, ugyan is Meg a nyomukra akadt, és megpróbált végezni velük. 

Később azonban, mikor egy Daniel Elkins nevű vadászt, vámpírok meg gyilkolták és ellopták tőle a minden természetfeletti lénnyel végző fegyvert -köztük, engemet is megtudnának ölni evvel a fegyverrel. - a Coltot , Deanék ismét találkoztak az apjukkal, és együtt eredtek a pisztoly nyomába. A fegyvert ugyan sikerült visszaszerezniük, de a Sam és az apjuk közötti hangulat egyre feszültebb volt. 

Eközben, Azezel megbízására gyermekei, Meg és Tom  elfogták az apjukat Johnt. Dean és Sam azonban egy régi vadász barát Bobby segítségével a Pokol fenekére űzték Meget, Tomot pedig megölték és így kiszabadították Johnt, akiről kiderült, hogy megszállta Azezel. Aki később a fiúkat is elkapta, és felhozta hogy Sam valamiféle kiválasztott, de tovább nem tudta folytatni a mondandóját, mivel Sam kiszabadult és a Colttal elkergette a démont. A történtek után hárman együtt, tovább indultak, ám egy démon kamionnal beléjük hajtott.

Balesetük után kórházba kerültek, ahol Dean álet-halál között kezdett lebegni. John végső elkeseredettségében megidézte Azazelt, és alkut kötött vele : feláldozta magát és a Coltot adta neki cserébe, a fia életéért. A történtek után Dean és Sam elégették apjuk holttestét, és gyászolni kezdtek. Megjavították a balesetben totálkárossá tört Impalát -azaz Dean kocsiját, amit még az apjától Johntól kapott -majd ismét vadászni indultak. Akcióik során új vadászokkal barátkoztak össze, köztük Ash-elEllennel, és annak lányával Joval, akik saját kocsmát üzemeltettek.

Apjuk halála miatt a fiúk többször is összevesztek, ráadásul Dean egy alkalommal meg is ütötte öccsét. Sam látomásai újra elkezdődtek, később pedig újabb különleges képességű emberekkel hozta őket össze a sors : a gondolat erejével embereket irányító Andy-vel, és a szintén látomásaival gyötrődő Avával. Csakhogy egy mindenre elszánt vámpírvadász, Gordon Walker kötelességének tekintette, hogy végezzen az összes különleges képességű fiatallal, így Sam életére tőrt, vesztére : ugyan is a két Winchester fivér csapdába csalta, majd rács mögé juttatták a férfit. 

A fiúk életébe egy profi FBI-ügynök, Victor Henriksen is feltűnt, akit néha csak egy hajszál választott el attól, hogy elfogja őket. Míg egyre több jel utalt arra, hogy a démonok háborúra készültek, Samet megszállja egy démon, méghozzá ugyanaz, amely annaidején Meget is. Hosszú hajsza után Dean-nek végül, Jo és Bobby segítségével sikerült elfogni a fiút, majd kiűzték belőle a gonoszt...

Samet később elrabolta Azazel, és egy kihalt városba hurcolta. Sam itt találkozott a szintén elrabolt, különleges képességű emberekkel : Andyvel, Avával, Jake-kel -aki hatalmas erő birtokában van-, és Lily-vel -aki puszta érintésével képes embert ölni-. A démon arra kényszerítette a fiatalakat, :végezzenek egymással, a győztes pedig a Pokol seregének lesz a vezetője. 

Közben, Ellen kocsmáját felrobbantották a démonok, így rengeteg vadász -köztük Ash -életét vesztette. Ellen Dean és Bobby mellé szegődött, akik Samet keresték. . A kihalt városban a fiatalok sorba meghaltak: Ava Andyvel, Avával pedig Jake végzett. Lily-t pedig egy démon ölte meg, mivel megpróbálta elhagyni a környéket. A végső harcot az utolsó két életben lévő kiválasztottnak kellett megvívnia, azaz Jake-nek és Sam-nek.

 A fiúk keményen küzdöttek egymással, ám az összecsapás végén Sam holtan rogyott össze egy hátába döfött késtől, és éppen amikor Deanék rátaláltak. Hogy megmentse öccsét, Dean megidézett egy 'kereszteződésben tanyázó démont', és üzletet kötött vele:egy év múlva odaadja neki lelkét, cserébe Sam életéért. 
Mialatt Sam feltámadt, Jake győztesként társulni kényszerült Azazelhez, akivel együtt egy elhagyatott temetőbe indultak, hogy felnyissák az Ördög kapuját. A kaput sikerült feltárniuk, így a démonok százai törtek ki onnan, ám az időben a helyszínre érkezetek Dean-ék, akik időben bezárták a kaput. Összecsapások alakultak ki köztük és Azazelék között, melynek során Sam kegyetlenül végzett Jake-kel, Dean pedig visszaszerezte a Coltot, és utolsó tölténnyel megölte Azazelt, aki előtte azonban még olyasmit említett neki, hogy akit visszahozott a túlvilágról, az "nem 100% Sam". 

A csata végeztével, Dean elmondta öccsének, mit tett érte, Bobby és Ellen pedig közölték velük : az akkor történtek során egy egész sereg démon szabadult ki a Pokolból, így valószínűleg háború kezdődött a démonok és az emberek között...  

Dean és Sam újabb feladatott kaptak:el kell pusztítaniuk a Pokolból kiszabadult rémségeket. Akcióik során feltűnt két új, női személyiség is :-lopott árukkal kereskedő- Bela, és a rejtélyes  módon az emberek oldalán álló démonlány, Ruby. Míg Sam egyre inkább azon munkálkodott, hogy megmentse bátyját az egyre inkább lejáratához közeledő alkutól, feltűnt a színen egy Lilith nevű fődémon, aki a fiúkra pályázik...*/

Mire végig értem a fiúk történetének elemzésével, azon kaptam észre magam, hogy Dean és Sam fölém hajolva azt találgatják hogy mi lehet velem.

-Mi a baj? -kérdeztem meg, mire a fiúk egy kicsit megrezzentek a hangomtól.

-A frászt hoztad ránk. Itt szólongattunk, de ráztunk is meg de semmire sem reagáltál. Már a leges legrosszabbra gondoltunk. Miszerint meghaltál, vagy valami ilyesmi. -mondta Dean.

-Oh... bocsánat. Csak bizonyára megint transzba estem ismét. Denaliban, Elezarnak az a képessége, hogy lássa más vámpírok képességét, ahogyan az enyémet is lássa. Miszerint van egy védőpajzsom, amit ha magam köré húzok, vagy éppen azok köré akiket védeni próbálok biztonságban vagyunk, minden támadástól, a fizikai téren és mentális téren is. Nos, nem csak ez az egyetlen képességem, hanem van még egy pár. Mint például a gondolat olvasás, amit bevallok nem használom, csak akkor ha muszáj. A védőpajzsom nem csak megvéd, hanem fel is veszi a más vámpírok által felém irányuló képességét is. De ezt sem használom, csak ha muszáj. És végül a transzba eséses képesség. Amit még csak most harmadjára, sikerült használom. Pedig nem volt szánt szándékos. Ugyan is ezt a képességemet még nem tudom kezelni. Ha valamin nagyon is elgondolkozom, akkor transzba esem. -feleltem, majd felállva a fotelból, utasítottam le reggelizni.

Miután megreggeliztek a fiúk, úgy döntöttünk hogy szét nézünk Volterrában.....

....másfél hónappal később...

... már másfél hónapja itt tartózkodunk Volterrában. Azaz a volturi klánnál. Mind a hárman. Dean, Sam és én. Habár az elején, nem nagyon akaródzott kedvünk itt maradni, ugyan is a volturi klán emberi vérrel táplálkoztak. Az idejövetelünkkor volt egy kisebb összezörrenésünk a volturi őreivel. De később minden a legnagyobb rendben ment, ahogyan most is. Aro a volturiak egyik vezetője, akiről az a hír járja, hogy minden különleges, és értékes képességű vámpírt az uralmába akar, teljesen megváltozott azon a napon amikor a srácokkal együttesen megmentettük az életét, és testvérei életét a Románoktól. Dean-ék is meglepően elég jól kijönnek a testőrökkel, főleg Demmel és Félix-xel. ...

Mivel egy hét múlva lesz Szent Marcus napja, s -e ünnep alkalmából a Aroék egy kisebb zárt körű bált szerveznek. Ahova a Deanali klán is hivatalosak lesznek. Aminek nagyon is örülök, ugyan is már egy jó ideje azaz, másfél hónapja, hogy nem láttam őket. Pedig már nagyon hiányoznak nekem. S arról is tudomást szereztem, hogy a Cullen család is hivatalos vendégeink lesznek majd az ünnepen. Végre, személyesen is meg ismerhetem a híres klánt. Akikről már oly sokat hallottam, legfőbbként Arotól. Aki mostanra olyan mintha az apám lenne. Ahogyan Dean-nek és Sam-nek is.

Ez alatt a másfél hónap alatt, Dean és Sam és mindenki más tudta kívül, vagyis Aro kivételével, akitől kaptam is egy kis segítséget kutatásokat végeztem minden éjjel, az iránt hogy megmentsem a bátyámat a Pokoltól. Ugyan is megfogadtam, kerüljön amibe kerül nem hagyom őt meghalni... s eme kutatások közül, sikerült megtalálnom a megoldást arra, hogy éljen...

Ezután, boldog mosollyal az ajkamon, indultam ki a palotából vadászni.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése